Árnyékolástechnika

Redőnyrendszerek

Külsőtokos műanyagredőny

A nyílászáró elé utólagosan ráépíthető redőnyrendszer, melynek főbb jellemzői a hajlított alumínium, vagy horganyzott acéllemez tok, műanyag vagy alumínium oldallemez, gumikéderrel ellátott lefutósín, csapágyazott tengely. Előnyei: kedvező árú termék igény szerint rendelhető alumínium lefutóval és gyári alumínium tokkal, részben hő és hangszigetelő szúnyoghálóval kombinálható igény szerint motorizálható.

Külsőtokos alumíniumredőny

A nyílászárók elé utólagosan ráépíthető teljesen aluminium redőnyrendszer. Előnyei: faerezet mintájú felület, RAL színskálából választható színek, kiváló hő és hangszigetelés, szúnyoghálóval kombinálható, igény szerint motorizálható.

Vakolható tokos redőny

A vakolható tokos rendszer főbb jellemzői a horganyzott vagy alumínium lemeztok herratekta szigetelővel, alulról bontható szerelőnyílás, alumínium vagy műanyag redőnyléc és lefutósín valamint a szúnyoghálóval kombinálhatóság. Előnyei: a redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé hőhídmentes, kiváló hőszigetelő a vakolattal borított redőnytok beleolvad a ház homlokzatába igény szerint motorizálható

Ráépíthető redőnyrendszer

Új ház építésénél és régi ablakok cseréjénél egyaránt alkalmazható minden típusú műanyag nyílászárókhoz. A redőny a nyílászáróval együtt kerül beépítésre, ezzel időt takaríthat meg. A rendszer a régi belsőtokos redőnyök modern változata, hisz ezek is belső szerelőnyílással rendelkeznek. A tokszerkezet extrudált, UV stabil műanyagból készül. Előnyei: hőhídmentes, kiváló hőszigetelés műanyag és alumínium léccel is rendelhető szúnyoghálóval kombinálható igény szerint motorizálható.


Reluxák

Alumínium lamellás reluxa

A legjobban elterjedt nagyon kedvező árú árnyékoló. Előnyös tulajdonságai a kiváló árnyékoló hatás, 100%-ig színtartó, házilag is szerelhető, válaszható lamella-szélességek 16 és 25 mm.

Trópusi fából készült reluxa

A trópusi fa sajátossága a nagyon tömör szerkezet és a csomómentesség. Természetes jellege miatt nagyon meleg, barátságos összhatást kelt a lakásban. Nedves, párás helyiségekben nem ajánlott a felhasználása. Választható színek: világos faeres, sötét faeres, mahagóni. Főbb felhasználási területei a hagyományos ablakokon kívül a tetőtéri ablakok és a nagyobb lejtésű, meredekebb télikertek üvegfelületei.


Redőnyrendszerek

Hagyományos és tetőtéri ablakokra egyaránt alkalmazható árnyékoló. Fényáteresztő és fényzáró textillel is rendelhető. Mindegyik típusa könnyen kezelhető és házilag is felszerelhető. A tokos kivitelben készült fényzáró roletta kiválóan alkalmas számítógépes munkahelyek ablakainak árnyékolására. A tokos kivitel RAL színekben is rendelhető.


Harmonikaajtók

A harmonika ajtó praktikus választás olyan lakásokban, ahol a nyíló ajtók okoznak közlekedési nehézségeket. Nagyon jó hő-, és hangszigetelő tulajdonsága miatt kitűnően alkalmas nagyobb helyiségek térelválasztására. Az ajtók tetszőleges méretben és nyolcfajta színben rendelhetők, akár ablakos kivitelben is.


Szalagfüggönyök

Irodák, bankok, lakások árnyékolására egyaránt alkalmas, mivel a széles szín és anyagválasztéknak köszönhetően bármilyen környezethez alkalmazkodik. A textilek fényáteresztő és fényzáró anyagokból készülnek, 127, 89 és 63 milliméteres szélességben. A fényzáró – általában PVC alapú textilek kiválóan alkalmasak számítógéptermek és nedves párás helyiségek árnyékolására. A szalagfüggöny karnisok az alábbi típusokban kerülhetnek kialakításra:

  • egyenes,
  • ferde,
  • boltíves és
  • bástyaíves karnis.

Pliszé függöny

Megoldást szeretne iroda, lakás, télikert vagy tetőtér belső árnyékolására?

A megoldás: plisze függöny!

Megbízható és könnyen kezelhető valamint nagyon hosszú élettartam jellemzi.

Választékunkban megtalálja a lakása színvilágához illő árnyékolóját.

Akár különleges formák esetében is használható, pl.: tetőtérben, szabálytalan vagy köralakú ablakok esetén…


Szúnyogháló rendszerek

A szúnyoghálók műanyag vagy alumínium kerettel, üvegszálas hálóval kerülnek forgalomba. A kedvező áruk és a könnyű szerelhetőség miatt nagyon kedveltek kisebb helyiségek ablakaira. Erősebb alumínium profilból készíthető boltíves, háromszög és trapéz kialakítás is.

Árnyékolástechnika

Rugós (elhúzható) szúnyogháló.

Tökéletes védelmet nyújt a rovarok ellen, felszerelhető függőleges mozgatással ablakokra, vízszintes mozgatással terasz vagy erkélyajtókra.

Árnyékolástechnika

Zsanéros nyíló szúnyoghálós ajtó

Vastag alumínium profilból készül, üvegszálas háló felhasználásával. Hagyományos vagy rugós zsanérral rendelhető, boltíves kialakítás egyedileg kivitelezhető.

Árnyékolástechnika

Eltolható szúnyoghálós ajtó

Vastag alumínium profilból készül, üvegszálas háló felhasználásával.

Árnyékolástechnika

Pliszé szúnyogháló

A pliszé szúnyogháló új dimenziót nyit a rovarok elleni küzdelemben egy- illetve kétszárnyas kivitelben is rendelhető. Nem csak praktikus, de esztétikus megoldást is nyújt, ha kis helyigénnyel nagy nyílászárókat (akár 4 méter szélességig) szeretne rovarvédelemmel ellátni.

Árnyékolástechnika

Könyökkaros napellenzők

A napellenzők kiválóan alkalmasak teraszok, kertek árnyékolására. A kiváló minőségű, UV stabil kültéri ponyvával ellátott alumínium könyökkaros szerkezetek maximum 10m x 4m-es nagyságban készülhetnek el. A napellenző egyedileg kérhető motoros működtetéssel, melynek kiegészítéseként opciósan választható a szél-, fény-, és esőérzékelő. Nyílt falfelület esetén ajánlott alumínium védőtető használata a szerkezet és ponyva védelmére a közvetlen és tartós időjárási hatások (hó, eső) ellen.

Árnyékolástechnika

Bukókaros ponyvás napellenző

A Sunspring bukókaros ponyvás napellenzők ablakok, balkonok vagy kisebb teraszok elegáns napellenzői. A ponyva tengelyének és a karok felerősítésének a távolsága nagy, ezért a szél nem képes nagy erőt kifejteni a szerkezeten. A karok alumíniumból készülnek és rugóerővel feszítettek. A tengely 90 x 90 mm-es tokozatba rejtett, mind mennyezetre, mind homlokzatra könnyedén felszerelhető.

Mozgatása általában külső hajtóművel történik, de lehetőség van gurtni vagy motoros működtetés alkalmazására is.

Legnagyobb méretek: 4 m széles. Karhossz: 2,25 m.


Sunbird napvitorla

A Sunbird napvitorla szerkezetek rozsdamentes acélból készülnek, igényes kialakításúak. A szerkezeteket NHK-s táv irányítható RTS motorok hajtják szél-fény vezérléssel.

A ponyva Sattler PANAMA színsorból választható. Pontos méret alapján vagy a mérettartományon kívül eső igény esetén keressen bennünket.

Legnagyobb méretek: 4 m széles. Karhossz: 2,25 m.


Pergola

Motoros működtetésű kültéri árnyékoló megoldás. Tartószerkezete egy stabil fa vagy alumínium konstrukció, de szerelhető meglévő szilárd álló szerkezetre is. Ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek, nyitva lehet szélben vagy esőben is. Szélálló akár 100 km/h szélsebességig. Anyaga vízálló vászon, feszített felülete biztosítja a vízelvezetést.


Zsaluzia

Kültéri árnyékoló variálható lehetőségekkel:

  • Hatékony védelmet nyújt a hőség ellen: a dőlésszög állításával szabályozható a bejutó fény intenzitása, ezzel megakadályozza hogy az üvegfelületek felfűtsék a belső tereket.
  • Energiatakarékos: nyáron a kiegészítő hűtés jelentősen csökkenthető,
  • Tartós és időjárásálló: még szeles időben is stabil mert minden eleme oldalsó vezetőkbe ágyazott, valamint UV ellenálló
  • Hangsúlyozza a homlokzat modern kinézetét.

Automatizálás

Távirányítóval működtethető redőnyök:

Kényelem, biztonság, privát környezet és energiamegtakarítás – most mindez egy gombnyomásra. A motoros redőnyök használata kényelmes, mivel egyetlen gombnyomással az összes redőnyt egyszerre működtetheti. A beépített akadályérzékelő megvédi az árnyékolót, mivel akadály érzékelése esetén (virágcserép, tárgyak, fagy) a motor azonnal megáll, hogy a redőnyt óvja. Csökkentse a zajt otthonában, használja ki a természetes világítás nyújtotta élvezetet és optimalizálja otthona energiafelhasználását!

Megoldás minden típusú belső árnyékolóhoz:

Legyen szó vászonrolóról, pliszéfüggönyről, reluxáról, vagy raffrolóról – a motorok és vezérlések szinte láthatatlanul bújnak meg az árnyékolóban, tökéletesen beilleszkedve a környezetbe. A belső árnyékolókhoz fejlesztett termékek rendkívül halk motorok, mivel a csend a beltéri kényelem elengedhetetlen feltétele.

Napellenzők automatizálása: Lakótérré változik a terasz!

A terasz családi házunk egyik legkedveltebb helyszíne, a kora tavaszi napsütéstől késő őszig élvezheti a kintlétet a szabadban. A terasz berendezésével (kerti bútorok, motoros napellenző, beépített világítás és hősugárzó) extra lakóteret is nyer, amelyet az év nagy részében élvezhet. Töltse a szabadidejét a családdal és a barátokkal! Ne zavartassa magát, ha besötétedik, vagy lehűl a levegő. Egy gombnyomás a távirányítón és a napellenző kihúzódik, a világítás fényerőssége is állítható ugyanarról a távirányítóról.

Tegye biztonságosabbá otthonát motoros kültéri lamellás árnyékoló használatával

A nem túl mutatós rudak fárasztó tekergetése helyett csupán egy gombot kell megnyomni a zsaluzia felhúzásához és leengedéséhez. Az árnyékoló lamelláinak dőlésszöge pontosan beállítható a távirányító görgős gombjával. Teremtsen tökéletes látási viszonyokat otthonában, hogy ne zavarja meg többé a monitoron és a tv képernyőjéről visszaverődő fény. A motorral szerelt zsaluzián úgy állíthatja be a lamellákat, hogy elegendő természetes fény jusson be a szobába, ugyanakkor ne zavarja meg a családi tévézés programját a visszatükröződő fény. A homlokzatra szerelt fényérzékelő parancsára az árnyékolók automatikusan működnek, az előre beállított értékek alapján. A motoros zsaluzia tökéletes megoldás arra, hogy nyáron kellemesen érezzük magunkat otthonunkban, akár légkondícionáló berendezés használata nélkül. A napközben leengedett zsaluzia hőszigetelő funkciójának köszönhetően nem engedi, hogy a lakásunk túlmelegedjen.